Wikinieuws:Redactieruimte: verschil tussen versies

2.986 bytes verwijderd ,  5 maanden geleden
k
Robot: 1 onderwerp gearchiveerd naar Wikinieuws:Redactieruimte/Archief/2020 (ouder dan 60 dagen)
Label: MassMessage-bezorging
k (Robot: 1 onderwerp gearchiveerd naar Wikinieuws:Redactieruimte/Archief/2020 (ouder dan 60 dagen))
}}
__NEWSECTIONLINK__
 
== Important: maintenance operation on September 1st ==
 
<div class="plainlinks mw-content-ltr" lang="nl" dir="ltr"><div class="plainlinks">
 
[[:m:Special:MyLanguage/Tech/Server switch 2020|Dit bericht in een andere taal lezen]]
 
De [[foundation:|Wikimedia Foundation]] gaat haar tweede datacenter testen. Dit zal er voor zorgen dat Wikipedia en andere Wikimedia wiki's zelfs na een ramp beschikbaar blijven. Om er zeker van te zijn dat alles goed werkt, zal de Wikimedia-afdeling Technology gaan testen of er betrouwbaar tussen de datacentra gewisseld kan worden. Veel teams moeten voorbereid en beschikbaar zijn om enige onverwachte problemen op te lossen.
 
Zij zullen al het internetverkeer naar het tweede datacentrum sturen op '''dinsdag 1 september 2020'''.
 
Vanwege beperkingen in [[mw:Manual:What is MediaWiki?|MediaWiki]] is het echter wel noodzakelijk om de wiki's tijdelijk op alleen-lezen te zetten. We verontschuldigen ons voor deze maatregel, en we zullen proberen om de impact in de toekomst te verminderen.
 
'''U zult in staat zijn om artikelen te lezen, maar niet te bewerken voor een korte periode. Dit geldt voor alle wiki's.'''
 
*U zult maximaal een uur lang niet in staat zijn bewerkingen te doen op dinsdag 1 september. De test zal beginnen om [https://www.timeanddate.com/worldclock/fixedtime.html?iso=20200901T14 14:00 UTC] (15:00 BST, 16:00 CEST, 10:00 EDT, 19:30 IST, 07:00 PDT, 23:00 JST, en in Nieuw-Zeeland om 02:00 NZST op woensdag 2 september).
*Bij bewerken of opslaan zult u een foutmelding zien. Wij hopen dat er geen bewerkingen verloren gaan, maar hier zijn wij niet zeker van. Wanneer u deze foutmelding ziet, wacht u alstublieft tot alles weer normaal is. Dan kunt u uw bewerking opslaan. Toch raden we het ten zeerste aan dat u een kopie van uw bewerkingen maakt.
 
''Andere effecten'':
 
*Het uitvoeren van achtergrondtaken zal langzamer gaan, en sommige taken kunnen ook worden geannuleerd. Roodgekleurde koppelingen zullen niet zo snel bijgewerkt worden als gebruikelijk. Als u een artikel aanmaakt waar ergens anders al naar verwezen wordt, zal de koppeling langer roodgekleurd blijven dan gebruikelijk. Sommige langlopende scripts zullen moeten worden onderbroken.
*Er zal een 'code freeze' ingelast worden voor de week van 1 september 2020. Niet-essentiële code-aanpassingen blijven achterwege.
 
Dit project wordt zo nodig uitgesteld. U kunt de [[wikitech:Switch Datacenter#Schedule for 2018 switch|planning lezen op wikitech.wikimedia.org]]. Wijzigingen worden in de planning aangekondigd. Er zullen hierover nog meer notificaties worden verstuurd. '''Deel deze informatie alstublieft met uw gemeenschap.'''
</div></div> <span dir=ltr>[[m:User:Trizek (WMF)|Trizek (WMF)]] ([[m:User talk:Trizek (WMF)|talk]])</span> 26 aug 2020 15:48 (CEST)
<!-- Bericht verzonden door User:Trizek (WMF)@metawiki via de lijst op de pagina https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Distribution_list/Global_message_delivery&oldid=20384955 -->
 
== Uitnodiging deel te nemen aan het gesprek ==
275

bewerkingen