Wikinieuws:Redactieruimte: verschil tussen versies

3.248 bytes toegevoegd ,  5 maanden geleden
k (Robot: 1 onderwerp gearchiveerd naar Wikinieuws:Redactieruimte/Archief/2020 (ouder dan 60 dagen))
Label: MassMessage-bezorging
 
In verband met de COVID-19 pandemie zijn veel offline activiteiten dit jaar komen te vervallen. Ook de jaarlijkse Nederlandse Wikimedia-conferentie, waar Wikimedianen elkaar kunnen ontmoeten, kennis uitwisselen en bijpraten. Is er binnen de gemeenschap behoefte aan een online evenement ter vervanging? We denken aan een virtuele omgeving met ruimte voor presentaties, discussie, werksessies én informeel samenzijn. Ook kunnen we sprekers uitnodigen, zowel van binnen de Wikimedia-beweging als externe deskundigen. Op de [[:wmnl:Surrogaat_Wikicon_2020_-_annex_kerstborrel%3F|Verenigingswiki]] is een pagina met ruimte voor ideeën. [[Gebruiker:SRientjes|SRientjes]] ([[Overleg gebruiker:SRientjes|overleg]]) 13 okt 2020 12:27 (CEST)
 
== Important: maintenance operation on October 27 ==
 
<div class="plainlinks mw-content-ltr" lang="nl" dir="ltr"><div class="plainlinks">
 
[[:m:Special:MyLanguage/Tech/Server switch 2020|Dit bericht in een andere taal lezen]] • [https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Translate&group=page-Tech%2FServer+switch+2020&language=&action=page&filter= {{int:please-translate}}]
 
De [[foundation:|Wikimedia Foundation]] gaat het schakelen tussen haar eerste en tweede datacenter testen. Dit zal er voor zorgen dat Wikipedia en andere Wikimedia wiki's zelfs na een ramp beschikbaar blijven. Om er zeker van te zijn dat alles goed werkt, zal de Wikimedia-afdeling Technologie gaan testen of er betrouwbaar tussen de datacentra gewisseld kan worden. Veel teams moeten voorbereid en beschikbaar zijn om enige onverwachte problemen op te lossen.
 
Zij zullen al het internetverkeer terug naar het eerste datacentrum sturen op '''dinsdag 27 oktober 2020'''.
 
Vanwege beperkingen in [[mw:Manual:What is MediaWiki?|MediaWiki]] is het echter wel nodig om de wiki's tijdelijk op alleen-lezen te zetten. We verontschuldigen ons voor deze maatregel, en we zullen proberen om de impact in de toekomst te verminderen.
 
'''U zult in staat zijn om artikelen te lezen, maar niet te bewerken voor een korte periode. Dit geldt voor alle wiki's.'''
 
*U zult maximaal een uur lang niet in staat zijn bewerkingen te doen op dinsdag 27 oktober. De test zal beginnen om [https://zonestamp.toolforge.org/1603807200 14:00 UTC] (14:00 WET, 15:00 CET, 10:00 EDT, 19:30 IST, 07:00 PDT, 23:00 JST, en in Nieuw-Zeeland om 03:00 NZDT op woensdag 28 oktober).
*Bij bewerken of opslaan zult u een foutmelding zien. Wij hopen dat er geen bewerkingen verloren gaan, maar hier zijn wij niet zeker van. Wanneer u deze foutmelding ziet, wacht u alstublieft tot alles weer normaal is. Dan kunt u uw bewerking opslaan. Toch raden we het ten zeerste aan dat u een kopie van uw bewerkingen maakt.
 
''Andere effecten'':
 
*Het uitvoeren van achtergrondtaken zal langzamer gaan, en sommige taken kunnen ook worden geannuleerd. Roodgekleurde koppelingen zullen niet zo snel bijgewerkt worden als gebruikelijk. Als u een artikel aanmaakt waar ergens anders al naar verwezen wordt, zal de koppeling langer roodgekleurd blijven dan gebruikelijk. Sommige langlopende scripts zullen moeten worden onderbroken.
*Er zal een 'code freeze' ingelast worden voor de week van 26 oktober 2020. Niet-essentiële code-aanpassingen blijven achterwege.
 
Dit project wordt zo nodig uitgesteld. U kunt de [[wikitech:Switch_Datacenter#Schedule_for_2020_switch|planning lezen op wikitech.wikimedia.org]]. Wijzigingen worden in de planning aangekondigd. Er zullen hierover nog meer notificaties worden verstuurd. Er zal een melding worden weergegeven op alle wiki's, 30 minuten voordat de wissel zal plaats vinden. '''Deel deze informatie alstublieft met uw gemeenschap.'''</div></div> -- <span dir=ltr>[[m:User:Trizek (WMF)|Trizek (WMF)]] ([[m:User talk:Trizek (WMF)|talk]])</span> 21 okt 2020 19:10 (CEST)
<!-- Bericht verzonden door User:Trizek (WMF)@metawiki via de lijst op de pagina https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Distribution_list/Global_message_delivery&oldid=20519839 -->